1 min

Bloomberg meldt dat Spotify plannen heeft om de gratis mobiele radiofunctie ook buiten de Verenigde Staten gratis aan te gaan bieden. De gratis dienst zou vanaf april beschikbaar moeten komen. Bloomberg baseert zich op drie anonieme bronnen.

Voorheen was mobiele radio via Spotify al wel beschikbaar in andere landen, maar dan wel voor een extra financiële bijdrage bovenop het normale abonnement voor de dienst. Gebruikers die muziek wilden streamen vanaf hun smartphone bleven in de kou staan, voor hen was vooralsnog geen optie. Wel was het al duidelijk dat Spotify met muzieklabels in gesprek wilde gaan om ook hen te kunnen voorzien, dat overleg lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De gesprekken zouden al in een afrondende fase zijn aanbeland.

Die optie komt er nu alsnog, in dezelfde vorm als niet-betalende desktopgebruikers al langer kennen. De dienst wordt ondersteund door reclames. Ook zullen de gebruikers naar verluidt minder controle hebben over de muziek die wordt afgespeeld, waardoor het meer een persoonlijke radiofunctie zal worden.

Op deze manier kan men de dienst uitproberen zonder er voor te moeten betalen. Momenteel heeft Spotify 5 miljoen betalende gebruikers op een totaal van 20 miljoen gebruikers in 20 landen. Spotify is van plan om zijn diensten ook uit te breiden naar andere landen.