De Amerikaanse versie van de App Store biedt op dit moment meer dan 1 miljoen iOS-apps. Eerder waren er al meer dan 1 miljoen apps naar de App Store verstuurd, maar dit is voor het eerst dat er zoveel tegelijk online staan.

Tijdens presentaties van Tim Cook en andere Apple topmannen wordt er vaak aandacht besteedt aan de omvang van de App Store. Hierbij wordt aangegeven hoeveel apps dat er beschikbaar zijn en hoeveel er uitbetaald is aan verschillende ontwikkelaars van apps.

Door nieuwe informatie van het Appsfire Twitter-account wordt duidelijk dat er op dit moment meer dan 1 miljoen apps van derden te downloaden zijn via de App Store. Het bedrijf achter het Appsfire Twitter-account houdt zich bezig met het monitoren en analyseren van de App Store.

Het is natuurlijk goed nieuws voor iOS-gebruikers dat er zo’n groot aanbod aan apps is voor iOS-apparaten. Behalve het feit dat het aanbod groot is meldt Appsfire ook dat een groot deel hiervan speciaal ontwikkeld is voor de iPad. Ruim 470.000 apps in de App Store zijn speciaal ontwikkeld om goed te werken met een iPad.

Uiteraard is dit nog altijd een stuk minder dan het aanbod voor de iPhone en iPod Touch. Ruim 900.000 apps zijn speciaal gebouwd om goed te werken met deze apparaten.