2min

Afbeeldingen van een frame dat naar verluidt voor de iPhone 6 bestemd is, duiden erop dat deze smartphone voorzien wordt van een groter scherm. De afmetingen van het frame lijken verder te wijzen op een significant dunnere smartphone. De echtheid van de foto’s is echter niet te verifiëren.

De nieuwste iPhones zijn inmiddels enkele maanden in de winkels te vinden en het wordt dus hoog tijd voor geruchten over de volgende iPhone. Zo gaat het elk jaar, zo gaat het nu ook. De eerste vermoedelijke afbeelding van een gelekt onderdeel betreft een metalen frame. De afbeeldingen zijn verspreid door CTech, een bron met een wisselvallige reputatie.

De afbeeldingen wijzen op de komst van een groter scherm, iets waarover al vaker geruchten zijn langsgekomen. Apple hanteerde bij de eerste iPhone een schermgrootte van 3,5 inch en vergrootte dit voor het eerst bij de iPhone 5, naar 4 inch. Veel concurrenten van Apple gebruiken echter schermen van 5 inch of groter.

Hoe groot het scherm in de iPhone 6 zal worden is aan de hand van deze afbeelding nog niet te zeggen, mede doordat er geen ander iPhone-model naast is gelegd. De meest recente geruchten melden overigens dat er varianten met een scherm van 4,7- en 5,7 inch worden uitgebracht.

Gezien de dikte van het frame is het mogelijk dat Apple het Air-predikaat ook bij de iPhone gaat gebruiken. Apple introduceerde in 2008 de eerste MacBook Air en lange tijd bleef het ook bij die productlijn. Eind 2013 werd echter de iPad Air (review) op de markt gebracht, deze tablet was aanzienlijk lichter en in alle opzichten afgeslankt.