Uit de meest recente geluiden vanuit Zuid-Korea blijkt dat de luxe uitvoering van de Samsung Galaxy S5 deels een metalen afwerking krijgt. De behuizing van de normale versie zal wel geheel van plastic gemaakt zijn.

Er is sinds het ontstaan van de geruchtenstroom rondom de Galaxy S5 al heel wat beweerd over de materiaalkeuze van Samsung. Zo zou het nog onaangekondigde toestel volgens sommige berichten in twee verschillende varianten verschijnen. Het betreft als eerst een luxe uitvoering voorzien van een metalen behuizing en een flexibel scherm. De normale uitvoering zou het moeten doen met een traditionele plastic afwerking en een standaard scherm.

Op de website GforGames verscheen vandaag echter een bericht dat er vanuit Zuid-Korea meer nieuws was over het naderende nieuwe vlaggenschip van Samsung. Zo zou dit toestel inderdaad in twee verschillende versies verschijnen. Bij de luxe uitvoering van de Galaxy S5 zou enkel de achterzijde van een bepaald type roestvrij metaal zijn gemaakt. De overige onderdelen zouden, met het oog op gewichtsbesparing, wel van plastic zijn.

De specificaties van de hardware van de Galaxy S5 worden door de bron verder ongemoeid gelaten. Wel kan uit eerdere geruchten worden opgemaakt dat dit toestel vermoedelijk zal worden uitgerust met een 64bit-processor, minimaal 3GB aan werkgeheugen en een 16 megapixel-camera. Het beeldscherm zal naar mogelijk van het type LTPS LCD zijn, welke afkomstig is uit de fabriek van fabrikant Sharp.