Er doen al lange tijd geruchten de ronde over de Samsung Galaxy S5, die een metalen behuizing zou krijgen. Hoewel sommige media melden dat de Galaxy S5 gemaakt zal zijn van metaal, beweren andere juist dat de plastic behuizing blijft.

ETNews meldt dat Samsung is begonnen met het testen van een nieuwe soort afwerking van oppervlakken. Bij deze technologie wordt er op de metalen behuizing van de telefoon een coating van een diamant-achtig materiaal aangebracht, welke de behuizing beschermt tegen krasjes. De vraag is of Samsung op tijd klaar zal zijn met het testen van de technologie, om deze te kunnen gebruiken voor de Galaxy S5.

DigiTimes vertelt een ander verhaal. Volgens de website zal de Galaxy S5 helemaal niet over een metalen behuizing gaan beschikken. In Taiwan-gesitueerde bedrijven die zich bezighouden met het maken van behuizingen geven aan dat het niet aannemelijk is dat de over de keus voor een metalen behuizing waarschijnlijk niet waar zijn. Er zijn volgens hen geen producenten die op grote schaal zijn begonnen met het produceren van deze metalen behuizingen.

DigiTimes voegt hieraan toe dat het voor Samsung ook helemaal niet nodig is om de duurdere metalen behuizingen te gebruiken. Het bedrijf heeft veel succes met het maken van smartphones en heeft in het verleden met de Galaxy S-lijn ook altijd gekozen voor plastic behuizing. De vele gebruikers van deze toestellen lijken hier geen problemen mee te hebben.

Samenvattend zou je kunnen stellen dat we moeten afwachten op de presentatie van de Samsung Galaxy S5, voordat we zeker zullen weten of het toestel daadwerkelijk een metalen behuizing zal hebben. Hoewel veel media melden dat dat dit wel het geval zal zijn, is er genoeg te zeggen voor de keuze om opnieuw voor plastic te gaan.

Samsung houdt zelf tot op heden in ieder geval de lippen stijf op elkaar over de opvolger van de Samsung Galaxy S4(review).