Wat de geruchten over de specificaties van de Samsung Galaxy S5 betreft lijkt het kaf inmiddels gescheiden van het koren. De website SamMobile berichtte gisteren dat een insider de meeste specificaties heeft bevestigd en zelfs wijst op de komst van een Galaxy S5 mini en Galaxy S5 Zoom.

De afgelopen maanden is de stroom aan geruchten en beweringen omtrent specificaties en kenmerken van het nieuwe vlaggenschip van Samsung inmiddels een ware vloedgolf geworden. Zo zou deze Galaxy S5 in twee varianten verschijnen, te weten een metalen en een plastic uitvoering. Ook zou het toestel mogelijk worden uitgerust met Samsung’s eigen Exynos 6-chipset.

De website SamMobile wist gisteren te verkondigen dat een insider het grootste gedeelte van de gedane veronderstellingen heeft bevestigd. Gezien deze bevestiging niet uit een officiële hoek komt, dient er voor de zekerheid natuurlijk nog een slag om de arm gehouden te worden.

Zo verklaart de bron dat Samsung de Galaxy S5 zoals verwacht inderdaad zal uitbrengen in een metalen versie, naast de gebruikelijke plastic uitvoering. Deze bezitten een prijskaartje van respectievelijk circa 800 euro en 650 euro. Het is niet bekend of de luxere versie een andere naamgeving zal krijgen, zoals mogelijk de Galaxy F.

Het beeldscherm van de Galaxy S5 zal volgens de insider van het type AMOLED zijn en een resolutie van 2560 x 1440 pixels weergeven. De schermgrootte bedraagt rond de 5,25 inch. Tevens zal het toestel over een 16 megapixel-camera beschikken, mogelijk met optische beeldstabilisator. Het mobiele besturingssysteem zal Android 4.4 KitKat (review) worden.

Er heerste nogal wat onduidelijkheid over welke chipset de Zuid-Koreaanse fabrikant zou toepassen. Hoewel dit aldus SamMobile niet met volle zekerheid kan worden bevestigd, zal zowel de Snapdragon 805 als de Exynos 6 gebruikt kunnen worden. Waar het ontbreken van LTE-ondersteuning het knelpunt leek voor de Exynos 6, lijkt dit te zijn weggenomen. Mogelijk zal deze 64bit-chipset in de metalen versie worden toegepast. De Snapdragon 805-chipset zal op zijn beurt aannemelijk zijn in de plastic versie.

Waar Samsung de Galaxy S4-lijn verbreedde met de Galaxy S4 Active (review), Galaxy S4 mini (review) en Galaxy S4 Zoom (review) zal de Galaxy S5 eveneens in dergelijke varianten worden uitgevoerd, te weten de Galaxy S5 mini en Galaxy S5 Zoom. Beide varianten zullen voorzien zijn van een AMOLED-beeldscherm en draaien op Android 4.4 KitKat. De Galaxy S5 Zoom zal een 4,8 inch scherm krijgen dat een resolutie van 2560 x 1440 pixels kan weergeven. Over de Galaxy S5 mini is minder bekend.

De lancering van de Samsung Galaxy S5 zal begin april plaatsvinden, nadat deze vermoedelijk in maart is aangekondigd. De Zoom- en mini-varianten zullen naar verluidt achtereenvolgens in mei en juni worden gepresenteerd.