1 min Devices

FBI bemachtigde per toeval servers van Tor Mail

De FBI heeft bij toeval de servers van Tor Mail in handen gekregen. Deze servers bleken de bijvangst van een actie tegen een kinderpornonetwerk dat gehost werd door Freedom Hosting.

De servers van de beveiligde maildienst Tor Mail bevatten een rijkelijk gevulde database met data zoals accountgegevens en e-mails van gebruikers. De FBI maakt volgens Wired gretig gebruik van deze gegevens. Zo zijn de gegevens bijvoorbeeld ingezet in een zaak tegen een persoon die creditcards namaakte.

De FBI zoekt voor zover bekend niet actief door de database, maar heeft per geval toestemming nodig van een rechter. Nu de database echter in beslag is genomen, heeft de dienst wel een schat aan informatie tot de beschikking.

Tor Mail is een dienst die onderdeel uitmaakt van het Tor-netwerk, dat bekendstaat om de grote mate van anonimiteit die het aan gebruikers biedt. Die anonimiteit gold ook voor Tor Mail, al moeten de gegevens uiteraard ergens opgeslagen worden, al beweerden de mensen achter Tor dat dit niet het geval zou zijn.

De dienst was sinds 10 augustus 2013 offline, er werd gemeld dat dit voor onderhoudsdoeleinden was. Nu is echter bekend wat de echter reden was.

Bron:Wired