1 min

Bij het oprollen van Silk Road 2.0 was ook de Nederlandse politie betrokken, de marktplaats die alleen bereikbaar was via het Tor-netwerk werd namelijk gehost in Nederland, de beheerder van het netwerk had zoveel vertrouwen in het Tor-netwerk dat hij de server huurde met een e-mailadres bestaande uit zijn volledige naam.

Op verschillende plaatsen in Nederland heeft het Openbaar Ministerie servers in beslag laten nemen. Uit onderzoek kwam naar voren dat Silk Road 2.0 vanuit Nederland werd gehost. In Nederland zijn verder geen mensen gearresteerd maar het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat dat nog gaat gebeuren. Naast de beslaglegging op servers zijn er ook bitcoins in beslag genomen met een waarde van ongeveer 800.000 euro en 180.000 euro contact geld.

Op de Silk Road marktplaats konden gebruikers alleen betalen met Bitcoins, op die manier konden koper en verkoper zoveel mogelijk anoniem handelen. Op de marktplaats werd voornamelijk veel drugs en wapens verhandeld. Europol heeft ervoor gezorgd dat er in 16 Europese landen acties zijn uitgevoerd, waaronder beslagleggingen en arrestaties. In totaal zijn 17 mensen gearresteerd, hieronder vallen beheerders en verkopers van Silk Road 2.0.

De meeste credits gaan uiteindelijk naar de FBI, zij waren erin geslaagd een infiltrant in de groep beheerders van Silk Road 2.0 te krijgen, op die manier werd enorm veel informatie verzameld en konden de opsporingsinstanties nu in actie komen. In de Verenigde Staten is de beheerder Blake Benthall gearresteerd die in Nederland servers op zijn naam had staan, met het e-mail adres blake@benthall.net.