Apple’s CEO heeft tijdens het conferentiegesprek over de kwartaalcijfers aangegeven dat hij voor zijn bedrijf een grote kans ziet in mobiele betalingen. De Touch ID-sensor is daarbij wellicht een uitgangspunt.

Onlangs gingen er al geruchten dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen betaalmethode voor in fysieke winkels. Die mogelijkheid wordt door CEO Tim Cook zeker niet ontkend: "Het is een grote kans," zegt de topman tijdens de bespreking van Apple’s kwartaalcijfers. De CEO geeft zelfs aan dat de Touch ID-sensor in de iPhone 5S (review) is toegevoegd met de mogelijkheden voor mobiele betalingen in het achterhoofd.

Op dit moment is er echter niks officieel te melden, benadrukt Cook ook. Hoewel Apple kansen ziet, is het dus niet zeker dat het bedrijf daar ook tijd in zal investeren. De deur blijft echter wel open.

Cook geeft verder aan dat de Touch ID-sensor één van de drijvende krachten achter de verkoop van de iPhone 5S is. Apple verkocht in het laatste kwartaal van 2013 ongeveer 51 miljoen iPhone’s, waarvan het vlaggenschip het leeuwendeel op zich nam.