Samsung heeft de Galaxy Note 3 Neo aangekondigd. Het gaat hier om een goedkopere variant van de Galaxy Note 3, een van Samsung’s vlaggenschepen in het assortiment van smartphones. De Galaxy Note 3 Neo zal in maart worden uitgebracht.

De Galaxy Note 3 Neo-variant met ondersteuning voor LTE+ is de eerste smartphone met een processor met zes rekenkernen. Deze maakt onderdeel uit van de Exynos 5260-chipset die van Samsung’s eigen tekentafel komt. De processor is opgebouwd uit vier energiezuinige Cortex A7- en twee snelle Cortex A15-rekenkernen. Het werkgeheugen heeft een grootte van 2GB. Er is ook een 3G-variant met een quad-core processor, maar deze zal niet in onze regio uit worden gebracht.

De goedkopere variant van de Galaxy Note 3 (review) toont wat het scherm betreft meer overeenkomsten met diens voorganger, de Galaxy Note II (review). De schermgrootte is 5,55 inch en de resolutie bedraagt 1280 bij 720 pixels. Zoals het een Galaxy Note-product betaamt levert Samsung ook de S Pen mee zodat er op het scherm kan worden geschreven.

Wat betreft opslagcapaciteit is er 16GB aanwezig, plus de mogelijkheid dit nog met een extra 64GB uit te breiden middels een micro SD-kaartje. De camera aan de achterzijde schiet foto’s in 8 megapixels en het dienstdoende besturingssysteem is Android 4.3 Jelly Bean.

De Samsung Galaxy Note 3 Neo kan vanaf maart in de winkelschappen worden verwacht. Samsung plakt er een adviesprijs van 579 euro op. Daarmee is de Galaxy Note 3 Neo 180 euro minder dan de adviesprijs van de volwaardige Galaxy Note 3, maar in de prijsvergelijker vind je deze al terug voor ongeveer 515 euro omdat de prijs in de tussentijd al gezakt is.