GSM Arena beweert informatie in handen te hebben gekregen, waaruit de specificaties van de Samsung Galaxy Note 3 Neo blijken. Volgens de informatie zal het toestel beschikken over een 1,7 GHz dual-core processor en een 1,3 GHz quad-core processor. Dit zou betekenen dat dit de eerste hexa-core smartphone zou worden.

Volgens documenten die GSM Arena wist te bemachtigen zou Samsung plannen hebben om een toestel uit te brengen met de naam Galaxy Note 3 Neo, eerder omschreven we deze smartphone als de Galaxy Note 3 Lite. Dit toestel zal volgens de specificaties die in de documenten te vinden zijn gebruik gaan maken van zowel een 1,7 GHz dual-core processor als een 1,3 GHz quad-core processor. Dit betekent dat het toestel de eerste smartphone zal gaan worden die gebruik maakt van 6 rekenkernen.

Net als de Samsung Galaxy Note 3 (review) zal het toestel bepaalde taken aan de energiezuinigere kernen overlaten en zwaardere taken worden behandeld door de krachtigere maar minder energiezuinige kernen. Hierdoor zou het apparaat efficiënter kunnen werken.

Behalve deze specificaties wordt het ook duidelijk dat het toestel zal beschikken over een 5,5 inch 720p AMOLED-scherm, vergelijkbaar met het scherm dat ook gebruik werd bij de Samsung Galaxy Note II. Het toestel zal voor de rest ruimte bieden aan 2GB werkgeheugen, een 8 megapixel-camera en een 3.100 mAh accu.

Het toestel zal uitgerust zijn met Android 4.3 Jelly Bean en net als de Galaxy Note 3 een nepleren achterkant krijgen. De Samsung Galaxy Note 3 Neo zal ook gebruik kunnen maken van Bluetooth 4.0 en HSPA+ 42mbps.

Als de documenten legitiem zijn, dan zou het goed kunnen dat het toestel gepresenteerd zal worden tijdens de Mobile World Congress die volgende maand wordt georganiseerd.