Volgens de Japanse website Nikkei zijn Apple en Sony in gesprek over het leveren van meer camerasensors door Sony aan Apple. Apple zou voornemens zijn om de frontcamera van de iPhone flink te verbeteren, dit omdat er steeds meer selfies en video’s worden opgenomen met de camera aan de voorzijde. Het zou volgens de Nikkei gaan om een iPhone die pas volgend jaar op de markt komt.

Sony is op dit moment de belangrijkste camera leverancier voor veel fabrikanten. Zowel Apple, Huawei als Samsung nemen camera onderdelen waaronder sensors af bij Sony voor hun smartphone-camera’s. Op dit moment is de camera aan de achterzijde van de iPhone voorzien van sensors van Sony maar de camera aan de voorzijde is voorzien van onderdelen van andere leveranciers.

Voor Sony zou het binnenslepen van deze deal betekenen dat het flink wat extra onderdelen aan Apple mag gaan leveren en daar zal ongetwijfeld ook een flink bedrag mee gemoeid zijn. In totaal zou het gaan om zo’n 100 miljoen extra sensoren per jaar en afhankelijk van het succes van Apple’s producten kan dit oplopen tot 200 miljoen per jaar. Sony zou naar aanleiding van de gesprekken met Apple vorige maand al een extra fabriek hebben gekocht van Renesas Electronics. Sony zou voornemens zijn investeringen te doen in de fabriek om de productie met 25 procent op te schroeven.

Recent wist Sony ook al een ander leveringscontract met Apple binnen te slepen, sinds kort levert Sony ook de batterijen voor de iPad Air. Voor Sony zou een nieuwe deal met Apple niet slecht uitkomen, het bedrijf verkeerd nog steeds in zwaar weer en liet recent weten de Vaio PC-afdeling te verkopen en de tv-divisie te gaan afstoten in een aparte onderneming.