2min

Apple zou hebben besloten om voor de nieuwe iPhone 6S gebruik te maken van een 12 megapixel camera van Sony inclusief een RGBW-sensor. Deze sensor zorgt voor een extra witte subpixel die ervoor moet zorgen dat er betere foto’s gemaakt kunnen worden in een donkere omgeving. Tot op heden is Huawei P8 het enige toestel dat gebruik maakt van deze technologie.

De geruchten dat Apple na al die jaren afscheid gaat nemen van de 8 megapixel camera doen al langer de ronde. Het is nu echter voor het eerst dat het gerucht opduikt dat Apple zijn oog heeft laten vallen op een RGBW-sensor van Sony. Sony is op dit moment de vaste leverancier van Apple voor de camera’s in de iPhones en iPads, het is dus zeker niet onmogelijk.

Met het toevoegen van een extra witte subpixel bij een RGBW-sensor is de camera in staat om veel lichtere foto’s te maken met minder ruis in een donkere omgeving. Iets wat steeds belangrijker wordt aangezien gebruikers ten allen tijden goede foto’s willen kunnen maken. De afgelopen jaren hebben we al flink wat innovaties gezien op cameragebied maar een RGBW-sensor zou weleens de nieuwe standaard kunnen worden.

Sony kiest er overigens zelf niet voor in zijn nieuwe Sony Xperia Z3+, maar wellicht heeft dat te maken met het feit dat de RGBW-sensor alleen beschikbaar is tot en met 13 megapixels.

De iPhone 6S zal de opvolger zijn van de iPhone 6 (review) en krijgt hoogstwaarschijnlijk hetzelfde ontwerp als de iPhone 6 maar aan de binnenkant worden de componenten wel voorzien van een update. Verwacht wordt dat de camera wordt vervangen, het werkgeheugen wordt verdubbeld naar 2GB en de versie met 16GB aan opslagcapaciteit komt te vervallen en het instapmodel voorzien wordt van 32GB. Tot slot zal Apple kiezen voor een nieuwe processor die deze keer weer door Samsung zal worden geproduceerd en niet door TSMC.