1 min

Volgens DigiTimes heeft Intel besloten om de 5e generatie Intel Core processoren opnieuw uit te stellen.
De eerste 14nm Broadwell processoren kunnen naar verluidt in het vierde kwartaal geleverd worden, maar de echte brede beschikbaarheid volgt pas in het eerste kwartaal van 2015. De voornaamste reden voor het uitstellen zouden de slechte pc-verkopen zijn.

Volgens DigiTimes zou Intel nog beschikken over grote voorraden Haswell-processoren (4e generatie Intel Core Processoren), deze moeten eerst grotendeels worden verkocht voordat het bedrijf kan beginnen met het uitleveren van de Broadwell-processoren.

Intel zou in het vierde kwartaal willen beginnen met gelimiteerde volumes uit de U- en Y-series. Dit zijn de energiezuinige modellen voor ultrabooks. In 2015 zouden de andere series moeten volgen inclusief de nieuwe Pentium- en Celeron-modellen en moet er in grote aantallen kunnen worden geleverd.

Mocht de planning van Intel inderdaad zijn veranderd dan heeft dat ook grote invloed op de pc-verkopen. Normaal zien we wat prijsverlagingen rond de zomer als de nieuwe Intel-chips op komst zijn, dat zou nu pas in het derde of vierde kwartaal kunnen gebeuren. Hierdoor zullen de pc-verkopen in het eerste half jaar van 2014 ongetwijfeld laag uitvallen.