1 min

Intel heeft aangegeven dat de Broadwell-processors niet meer in dit jaar worden uitgebracht. De chipbakker was eigenlijk van plan om de nieuwe chips ongeveer gelijktijdig met Windows 8.1 van Microsoft vrij te geven, maar dat schema zal niet gehaald worden door productieproblemen.

Broadwell is Intel’s eerste processor die met een 14nm-procedé wordt gemaakt. Die stap levert de chipfabrikant nu blijkbaar problemen op, waardoor de massaproductie op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2014 op gang zal komen. Intel verklaarde in een conferentiegesprek over de kwartaalcijfers dat er een te groot aantal defecte chips werden geproduceerd.

De problemen met de productie zijn inmiddels vastgesteld en Intel geeft nu aan dat het proces wordt aangepast waardoor de massaproductie pas later ingezet wordt. "Het is een kleine uitschieter op het schema, maar we gaan nu gewoon verder", zegt Brian Krzanich, de CEO van Intel.

De Broadwell-processors moeten een nieuwe stap betekenen in de prestaties en accuduur van laptops, tablets en hybride systemen. Intel brengt volgens geruchten geen Broadwell-chip voor desktopsystemen uit.