2min

De Samsung Galaxy S5 zal waarschijnlijk worden uitgerust met een Snapdragon 800-chipset. De Japanse website RBMen wist te melden dat de nieuwste Snapdragon 805-variant uit de fabriek van Qualcomm in mei verkrijgbaar zal zijn.

Met de lancering van de Samsung Galaxy S5, die binnen enkele maanden verwacht wordt, zijn de geruchten over dit nieuwe vlaggenschip zich aan het opstapelen. Eind vorige week nog liet Samsung-topvrouw Lee Young-hee zich ontvallen dat er op een lancering omstreeks maart of april wordt gemikt.

Het is nog de vraag welke chipset het toestel zal meekrijgen. Vrijwel zeker is dat het een Snapdragon 800- of Snapdragon 805-chipset van Qualcomm is, of dat het Samsung’s eigen Exynos-chipset zal betreffen. Gezien de Galaxy S5 naar verluidt in twee verschillende versies zal worden uitgebracht, is het natuurlijk niet ondenkbaar dat Samsung ook twee verschillende chipsets zal toepassen.

De Japanse website RBMen verklaarde vorige week dat de eerste apparaten die uitgerust zijn met de Qualcomm Snapdragon 805-chipset in mei verwacht worden. De Krait-processor in deze chipset kan tikken op 2,5 GHz. Ook maakt deze het afspelen van video’s in 4K-kwaliteit mogelijk. Mocht deze chipset in de Galaxy S5 worden toegepast, dan zou dit erop kunnen duiden dat we dit toestel niet eerder dan in mei kunnen verwachten.

Vanuit een andere hoek wordt gemeld dat Samsung de Snapdragon 800-chipset zal verwerken in de Amerikaanse versie van het nieuwe vlaggenschip. Het voordeel van de Snapdragon 800-chipset ten opzichte van een Exynos-chipset van Samsung zelf, is de ondersteuning voor een LTE-verbinding.

Het is aannemelijk dat Samsung ook voor de Europese consument zal kiezen voor een Snapdragon-chipset, tenzij de Zuid-Koreanen een nieuwe Exynos-chipset met 4G-ondersteuning in petto hebben.