Na de presentatie van de Samsung Galaxy S5 ontstond wat ophef over de vrije ruimte op de smartphone. Gelukkig voor toekomstige eigenaren lijkt het allemaal wel mee te vallen; De 16GB-versie van de nieuwe smartphone beschikt over 10,7GB vrije ruimte.

Toen we de Galaxy S5 (hands-on) inspecteerden, bleek dat deze ongeveer 7,8GB aan vrije ruimte bood. We merkten destijds al wel op dat het mogelijk was dat nog niet de uiteindelijke software aanwezig was en dat Samsung nog optimalisaties zou kunnen uitvoeren.

Het Duitse Telekom Presse kreeg bovendien te horen dat de testmodellen waren uitgerust met extra content die niet op de winkelversie zal worden geplaatst. Uiteindelijk zou de smartphone ongeveer 10,7GB vrije opslagruimte hebben.

Daarmee doet Samsung het juist beter dan bij de Galaxy S4, welke 8,8GB vrije ruimte biedt. De Google Nexus 5 (review) biedt standaard echter 12,1GB vrije ruimte. Voor degenen die flink wat content willen wegschrijven op hun Galaxy S5 is er ook de mogelijkheid om een micro SD-kaartje van maximaal 128GB in het apparaat te plaatsen.

Samsung zal de Galaxy S5 op 11 april in de winkels leggen.