1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De iTunes Radio-applicatie zou wel eens meer aandacht kunnen gaan krijgen in iOS 8. Geruchten hierover zijn opnieuw afkomstig van 9to5Mac, dat gisteren ook al nieuws bracht over de Kaarten-app.

Om iTunes Radio een grotere gebruikersbasis te geven zou Apple overwegen om de dienst in een losse applicatie te gieten. Momenteel is iTunes Radio geïntegreerd in de Muziek-applicatie. De dienst is echter nog niet beschikbaar in België en Nederland.

Volgens de geruchten zal iTunes Radio qua uiterlijk en functies verder vrijwel identiek blijven aan de versie die we in iOS 7 terugvinden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun geschiedenis inzien, gestreamde muziek kopen, populaire streams beluisteren, enzovoorts.

Volgens recente cijfers timmert Apple al flink aan de weg met iTunes Radio. Sinds de lancering in 2013 is de dienst volgens een onderzoek van Statista bijvoorbeeld al aan Spotify voorbijgestreefd in de Verenigde Staten. In dat land heeft iTunes Radio een marktaandeel van 8 procent. De eerste en tweede plaats worden ingevuld door Pandora en iHeartRadio, met respectievelijk 31 en 9 procent marktaandeel.

Apple had iTunes Radio al in iOS 6 willen lanceren als een standalone-applicatie. Het Amerikaanse bedrijf kon de deadline echter niet halen omdat nog niet alle platenmaatschappijen overstag waren. Uiteindelijk lanceerde iTunes Music met iOS 7 als onderdeel van de Muziek-app.

De eerste preview van iOS 8 wordt verwacht bij de WWDC-beurs, welke in juni plaatsvindt.