1 min

Een aantal maanden geleden werd duidelijk dat iTunes Radio in eerste instantie alleen in Amerika beschikbaar zal zijn. Nu gaan er geruchten dat iTunes Radio begin 2014 ook in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zal komen.

Dit blijkt uit een artikel van Bloomberg. Overigens wordt in het artikel wel duidelijk gemaakt dat er nog geen officiële verklaring is vanuit Apple, dus het risico bestaat nog steeds dat de dienst pas later in deze landen beschikbaar zal zijn, als de dienst überhaupt al internationaal wordt uitgerold. Apple heeft die intentie wel uitgesproken.

Apple’s iTunes Radio biedt gebruikers de mogelijkheid om onbeperkt naar muziekstreams te luisteren, op basis van hun eigen muzieksmaak. Hierbij is het mogelijk om te betalen voor een variant zonder reclame tussendoor. Deze functie is ingebouwd in iTunes Match. In Amerika moet hier jaarlijks 25 dollar extra voor betaald worden. De prijs ligt in Europa op 24,99 euro.

Met de dienst gaat Apple de concurrentie aan met diensten als Rdio en Spotify. Deze diensten bieden ook muziekstreaming aan. Of en wanneer de dienst in de Benelux beschikbaar zal komen is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.