1 min

Volgens de Britse telecomprovider 3G zal HTC volgende maand al de HTC One M8 mini introduceren. In vergelijking met de vorige mini-versie van HTC’s vlaggenschip zal de schermgrootte een fractie toenemen.

De HTC One M8 (hands-on) zal vanaf 4 april in de winkels liggen en een mini-variant zal niet lang op zich laten wachten, zo blijkt uit een exclusieve melding van telecomprovider 3G. Of de HTC One M8 mini dan ook direct in België en Nederland te koop zal zijn is natuurlijk nog wel de vraag, de Britten mogen er al vrij zeker van zijn.

De HTC One M8 mini zal voorzien zijn van dezelfde hoogwaardige aluminium behuizing als de HTC One M8. De grootte van het scherm is een halve inch kleiner: 4,5 inch. Daarmee heeft de mini-versie wel een groter scherm dan de HTC One mini (review), welke het moest doen met een scherm van 4,3 inch. Het is nog onduidelijk wat de schermresolutie zal zijn, wij gokken op 720p.

Ook bevat de HTC One M8 mini geen dubbele camera op de achterzijde. Het lijkt er dus op dat HTC op het gebied van hardware opnieuw compromissen maakt en dus niet alleen de afmetingen van de smartphone doet afnemen. Dit is een gebruikelijke strategie, waar alleen Sony met de Xperia Z1 Compact (review) vooralsnog vanaf ziet.