Vandaag is mogelijk de eerste afbeelding van HTC’s mini-variant van de One M8 ontdekt. Op het Chinese Weibo is een afbeelding van het toestel geplaatst. Ondanks dat er een hoes omheen zit, is er voldoende uit de afbeeldingen af te leiden.

De HTC One M8 (review) is nog maar kort op de markt, maar een mini-variant zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. Op de uitgelekte afbeelding op Weibo is te zien dat de bijzondere dubbele camera niet zijn opwachting zal maken op de HTC One M8 mini. Er zou zelfs geen Ultrapixel-camera worden gebruikt, maar een normale sensor met 13 megapixels met een dubbele flitser.

HTC gebruikt voor de One M8 mini wel een behuizing van aluminium en ook komt de dubbele speaker op dit model terug. Verder wordt er melding gemaakt van een Snapdragon 400-chipset, een 720p-scherm van 4,5 inch en Android 4.4.2 met Sense 6.0. Het is aan de hand van de gelekte afbeelding onduidelijk of het toestel net als de One M8 ondersteuning krijgt voor microSD-kaartjes.

De originele HTC One mini (review) is ook voorzien van een Snapdragon 400-chipset, maar bij deze telefoon bestaat de processor uit twee rekenkernen. Bij de HTC One M8 mini zou het een quad-core processor betreffen.