1 min

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het Startmenu opnieuw zal worden opgenomen in Windows. Ook zullen Modern UI-applicaties hun opwachting maken op de desktopomgeving. Daarmee lijkt het gedaan met de filosofie achter Windows 8.

De afwezigheid van het Startmenu was één van de grote wijzigingen van Windows 8. Het was ook een veelbeklaagde tekortkoming van het besturingssysteem, als het gevraagd werd aan de gemiddelde consument.

Microsoft heeft dat commentaar anderhalf jaar na de lancering van het besturingssysteem ter harte genomen en brengt het menu in aangepaste vorm terug. Zo toont het menu ook enkele tegels, bekend uit de Modern UI-interface.

Ook wordt de mogelijkheid geïntroduceerd om Modern UI-applicaties op de desktopomgeving te tonen. Stukje bij beetje heeft Microsoft wijzigingen in Windows 8 aangebracht waarmee we uiteindelijk weer terug bij af zijn. De afzonderlijke Modern UI blijft bestaan, maar gebruikers kunnen de gehele omgeving indien gewenst links laten liggen.

Deze functies worden later dit jaar geïntroduceerd. Ze maken geen onderdeel uit van de eerste update voor Windows 8.1 waarvan wij onlangs een preview publiceerden. Deze update wordt op 8 april uitgebracht.