2min Devices

Startmenu en Modern UI van Windows 9 gedemonstreerd in video

In een redelijk uitgebreide video is het nieuwe startmenu en de Modern UI van Windows 9 te aanschouwen. Hoewel het menu voor gebruikers deels vertrouwd aan zal voelen, is er ook veel veranderd. Microsoft zal eind deze maand of begin oktober waarschijnlijk een testversie van Windows 9 verspreiden.

Microsoft beloofde eerder dit jaar dat het startmenu zijn terugkeer zal maken in een toekomstige update voor Windows. Een datum is niet gegeven, maar het lijkt erop dat deze dag dichterbij komt. In onderstaande video van de website WinFuture worden verschillende functies van het menu uitgeprobeerd. Ook de Modern UI wordt even getoond.

Het startmenu zal door de gebruiker in te richten zijn met extra live tegels waarop extra informatie vanuit apps kan worden weergegeven, hoe meer tegels worden toegevoegd, hoe breder het menu wordt. De grootte van de tegels is in te stellen. Deze sectie kan echter ook ruimte maken voor een bestandsverkenner. De linkerzijde van het menu bevat een lange lijst met geïnstalleerde applicaties, bovenaan zitten ook knoppen om het systeem uit te schakelen.

Hoewel het nieuwe startmenu ongetwijfeld de standaard zal worden voor mensen die geen touchscreen gebruiken, is het in deze build van Windows wel mogelijk om dit in te ruilen voor de ‘vertrouwde’ Modern UI uit Windows 8. In de video worden ook de zwevende Modern UI-apps kort getoond. De Modern UI-apps kunnen in Windows 8 alleen fullscreen worden weergegeven, in de nieuwe versie van Windows kunnen ze ook op het bureaublad getoond worden.

Bron:WinFuture