1 min

Mary Jo Foley, een doorgaans betrouwbare bron als het Microsoft betreft, meldt dat het startmenu voor Windows pas in 2015 zijn terugkeer meemaakt. De ontwikkeling zou trager verlopen dan door Microsoft voorzien was.

Microsoft toonde het vernieuwde startmenu tijdens de BUILD-conferentie in april. Toen werd alleen vermeld dat het menu met een toekomstige update zou worden toegevoegd. Geruchten meldden dat het menu mogelijk onderdeel zou uitmaken van de eerstvolgende grote update die naar verluidt voor september gepland staat. Foley weet op basis van haar eigen bronnen te melden dat het menu hoogstwaarschijnlijk tot 2015 op zich laat wachten.

Foley baseert zich hierbij op bronnen die volgens haar een "goed verleden met informatie over Windows" hebben. Zij melden dat het menu Update 2 voor Windows 8.1 niet zal halen. Daardoor wordt het menu waarschijnlijk onderdeel van Windows 9, dat intern de codenaam Treshold draagt en naar verluidt in april 2015 wordt gelanceerd.

Ook de mogelijkheid om Modern UI-applicaties op de desktopomgeving te draaien zal waarschijnlijk uitgesteld worden, wat die update dan voor nieuwigheden zal bevatten is nu onduidelijk. Volgens Foley komt de tweede update voor Windows 8.1 in augustus.