1 min

Tags in dit artikel

, ,

Koreaanse onderzoekers hebben een methode ontwikkeld waarmee accu’s opgeladen kunnen worden met behulp van lichaamswarmte. Dit zou een uitkomst kunnen zijn voor wearables, die momenteel nog kampen met een korte accuduur.

We kunnen wel stellen dat accuduur bij de meeste wearables nog de achilleshiel vormt. Koreaanse onderzoekers van Korea Institute of Science and Technology hebben hier mogelijk een oplossing voor, zij ontwikkelden een flexibele pleister welke lichaamswarmte omzet in elektriciteit.

Omdat de pleister flexibel is, is de techniek uitermate geschikt voor gebruik in wearables. De flexibiliteit maakt de techniek ook uniek, het was al eerder mogelijk om elektriciteit van warmte te onttrekken.

Het is nog onduidelijk hoe hoog de productie van energie is, maar indien hoog genoeg zou het een uitkomst kunnen zijn bij het opladen van wearables. Wellicht kan de pleister de accu niet compleet opladen, maar zou het wel een manier zijn om de accuduur te verlengen.

Hoewel ideaal voor wearables, melden de onderzoekers dat er ook mogelijkheden zijn in het omzetten van verloren warmte naar energie bij bijvoorbeeld auto’s, boten, vliegtuigen en fabrieken.