2min Devices

Vodafone geeft 6x 30.000 euro weg in Mobiles for Good Challenge

De Vodafone Foundation is op zoek naar ondernemende wereldverbeteraars. De Mobiles for Good Challenge wordt nu voor de derde keer gehouden en opnieuw ligt de focus op het oplossen van maatschappelijke problemen met behulp van mobiele technologie. Voorheen richtte Vodafone zich op wereldwijde problemen, dit jaar kiest het voor een landelijke aanpak en is het op zoek naar de beste mobiele oplossing voor een maatschappelijk probleem in Nederland.

Iedereen heeft tot 1 juni de tijd om zich aan te melden via de speciale website van Mobiles For Good. De zes beste ideeën krijgen van Vodafone een bedrag van 30.000 euro aan startkapitaal, indien er meer geld nodig is zijn de kandidaten aangewezen op crowdfunding om nog meer geld binnen te slepen.

Vodafone biedt in elk geval een goede start door zes teams te voorzien van 30.000 euro. Naast geld biedt Vodafone ook de nodige begeleiding en training in de maanden daarna, om het project ook echt te ontwikkelen en van de grond te krijgen. In totaal heeft Vodafone zo’n 70 mentoren klaarstaan om de deelnemers te begeleiden.

Uiteindelijk moeten de deelnemers in staat zijn om op 16 januari 2015 een demonstratie te geven aan een groep investeerders. Voorwaarden voor deelname zijn onder meer dat een team uit minimaal twee personen moet bestaan, al een bestaande onderneming moet hebben of daar deel van uit moet maken en in staat is om fulltime aan het project te werken.

Voor meer informatie zie de website van Mobiles For Good.

Bron:Mobiles For Good