Nokia heeft per direct de Lumia 2520 uit de handel gehaald, het bedrijf is bang dat de meegeleverde lader gebruikers een elektrische schok kan geven. Het bedrijf roept eigenaren van de tablet dan ook op de AC-300 lader niet meer te gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor de reislader.

De verkoop van de Nokia Lumia 2520 is per direct gestaakt in Denemarken, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De meegeleverde lader zou gebruikers ineens een stroomschok kunnen geven, wat behalve niet wenselijk ook niet zonder gevaar is.

Nokia zal de laders nu gaan vervangen. Wanneer de tablet dan weer in de verkoop gaat is nog niet bekend. In Nederland is de Lumia 2520 nog niet te koop, maar afgelopen maandag werd deze wel aangekondigd. De tablet wordt in Nederland exclusief verkocht door de BCC en zal half mei leverbaar moeten zijn. Of Nokia het ook gaat halen om de BCC te voorzien van exemplaren met nieuwe laders is nog niet helemaal duidelijk. De kans bestaat dat de introductie een paar weken moet worden uitgesteld.