1 min

Nokia heeft bekendgemaakt dat het bedrijf afgelopen kwartaal 7,4 miljoen Nokia Lumia-toestellen heeft verkocht. Hiermee is het aantal verkochte toestellen voor het vierde kwartaal op rij verbeterd. Ook verkocht Nokia drie keer zoveel toestellen als dezelfde periode vorig jaar.

Morgen organiseert Nokia een evenement waarbij naar verwachting zes nieuwe toestellen aangekondigd worden. Tijdens het evenement zal Nokia naar verluidt de eerste tablet van het merk introduceren. Volgens de geruchten zal deze tablet als Lumia 2520 door het leven gaan. Ook lijkt het vrijwel zeker dat de Finse telefoonfabrikant met de Lumia 1520 op de proppen komt, dit is een phablet met een scherm van 6 inch.

In de tussentijd is Nokia al hard op weg om een steeds groter marktaandeel te veroveren. De 7,4 miljoen verkochte toestellen komen nog niet in de buurt van de cijfers van Samsung en Apple, maar de duidelijk stijgende lijn zal ook bij deze dominante merken opvallen..

Het is een kwestie van afwachten of Nokia dezelfde groei blijft meemaken met de nieuwe toestellen. Wel wordt duidelijk dat Nokia zijn assortiment uitbreidt met producten die het merk voorheen nog niet had. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Nokia begin 2014 ingelijfd wordt door Microsoft.