1 min

De lancering van Nokia’s eerste Windows Phone 8-toestellen lijkt in eerste instantie een groot succes te zijn. Het lijkt er op dat de eerste lading nieuwe Lumia-toestellen uitverkocht is, wat er mede voor zorgde dat de aandelen van Nokia maar liefst 5,5 procent stegen.

Ook vandaag beginnen de aandelen goed, met een stijging van 3,2 procent op het moment van schrijven. Het succes wordt mede verbonden aan een bericht van de Duitse afdeling van Nokia. Op de Duitstalige Facebook-pagina van Nokia plaatste het bedrijf een afbeelding met de tekst "Deutschland liebt ein comeback", ofwel Duitsland houdt van comebacks. Hier werd verder vermeld dat de Lumia 920 al op veel plaatsen uitverkocht was in Duitsland en dat Nokia er hard aan werkt om de voorraden weer aan te vullen.

Neowin meldt na een kort eigen onderzoek dat de zwarte en witte versies van het toestel nog beschikbaar zijn, maar dat de rode, blauwe en gele modellen niet meer op voorraad zijn. Dit laatste is overigens al enige tijd het geval. De goedkopere Lumia 820 is wel gewoon beschikbaar aldaar.

De Nokia Lumia 920 is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Verwacht wordt dat het toestel aan het einde van november of het begin van december in de winkelschappen zal belanden.