2min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft in Abu Dhabi zijn eerste tablet uit de doeken gedaan. Het gaat om de Lumia 2520, welke draait op Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows 8.1 RT.

De Nokia Lumia 1520 moet de concurrentie aangaan met Microsoft’s Surface 2-tablet, welke eveneens draait op Windows 8.1 RT. Nokia heeft zijn best gedaan om het scherm in de buitenlucht zo goed mogelijk leesbaar te maken, waarmee het Finse bedrijf wellicht een goede innovatie heeft gedaan. De meeste tablets die op dit moment populair zijn, zijn met tegenlicht niet goed te gebruiken omdat het scherm teveel reflecteert en niet helder genoeg is.


Het scherm van de tablet is 10 inch groot en geeft maximaal 1920 bij 1080 pixels weer. De Lumia 2520 is voorzien van een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm. De quad-core processor tikt op 2,2 GHz en er is ook 2GB werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 32GB en is te verdubbelen met een micro SD-kaart.

Voor het maken van foto’s beschikt de Lumia 2520 over een 6,7 megapixel-camera met een Carl Zeiss-lens. De camera op de voorkant schiet foto’s in 2 megapixel. De Lumia 2520 verbindt niet alleen met WiFi-netwerken, maar biedt ook een 4G-verbinding.


Nokia heeft een eigen toetsenbord-accessoire ontwikkeld, waarmee de Lumia 2520 op zo goed als alle vlakken de concurrentie moet kunnen aangaan met de Surface 2 van Microsoft. Nokia’s cover voorziet ook in 5 uur extra accuduur dankzij een geïntegreerde batterij.

De Lumia 2520 komt beschikbaar in de kleuren cyaanblauw, rood, wit en zwart. Een prijs voor onze regio is op dit moment nog niet bekendgemaakt.