1 min

Facebook, ’s werelds grootste sociale netwerk, heeft een functie geïntroduceerd waarmee het eenvoudig wordt om dichtbij zijnde contacten te lokaliseren met behulp van een geolocatie. De functie is niet officieel aangekondigd door Facebook, maar werd stilzwijgend ingevoerd.

Friendshake, zoals de nieuwe functie heet, is te gebruiken via de mobiele website van het sociale netwerk, maar is ook in de iOS- en Android-applicaties bruikbaar. Ryan Patterson, de ontwikkelaar van Friendshake, meldt tegenover TechCrunch dat de functie voornamelijk handig zou moeten zijn wanneer je opnieuw in contact wil komen met mensen die je onlangs ontmoet hebt, maar nog niet goed kent. Dankzij Friendshake wordt het mogelijk om op eenvoudige wijze contactinformatie te delen met meerdere mensen.

Hoewel de functie al wel terug te vinden is op de mobiele website en in de mobiele applicaties van Facebook, zijn de resultaten tot nog toe nog vrij beperkt. De service is afhankelijk van andere gebruikers die zich ook op de Friendshake-pagina bevinden. Als een gebruiker de pagina weer verlaat, wordt deze van de lijst van dichtbij zijnde contacten verwijderd, wat nog verre van ideaal is.