1 min

De Flickr-applicatie voor Android en iOS heeft een indrukwekkend herontwerp ondergaan. De applicatie is qua uiterlijke verschijning volledig op de schop gegaan en voldoet nu meer aan de trend van platte interfaces.

Flickr 3.0 voor Android en iOS brengt een strakke nieuwe interface met een nieuwe feed die veel doet denken aan Facebook’s Instagram, dat zich ongeveer in hetzelfde vaarwater begeeft. Vierkante uitsnedes van foto’s worden weergegeven in een grote kolom, waar van boven naar beneden doorheen kan worden genavigeerd. Door op de afbeelding te drukken verschijnt de volledige foto.

Met een klik op de info-knop bij een foto kunnen gebruikers verschillende gegevens over de afbeelding inzien. Getoonde informatie betreft bijvoorbeeld de camera waarmee de foto is gemaakt, alsook de gebruikte sluitertijd, brandpuntsafstand, het diafragma, de ISO-waarde, witbalans en de locatie.

Flickr introduceert video’s delen

Een nieuwigheid in Flickr 3.0 is dat gebruikers HD-video’s van maximaal dertig seconden kunnen delen. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van live-filters. Net als veel andere applicaties biedt Flickr nu ook een functie om genomen foto’s automatisch te uploaden naar de Flickr-account.

Zoals Yahoo onlangs al aankondigde worden Facebook en Twitter meer naar de achtergrond gedrukt. Android-gebruikers zullen moeten inloggen met een Yahoo-account. iOS-gebruikers kunnen nog wel gebruikmaken van hun account op die sociale netwerken, zij worden echter ook aangespoord om gebruik te maken van een Yahoo-account.

Flickr is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.