2min

Tags in dit artikel

,

Flickr, dochterbedrijf van Yahoo! en bekend van haar website met miljarden foto’s, heeft afgelopen dinsdag haar videodienst gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers video met elkaar delen op een dergelijke manier als YouTube dat doet.

Flickr Pro-leden kunnen vanaf dinsdag naast foto’s ook persoonlijke video’s uploaden en delen. Volgens Flickr zijn video’s eigenlijk ‘lange foto’s’. Flickr telt op dit moment zo’n 27 tot 42 miljoen bezoekers per maand en biedt met deze videodienst naar eigen zeggen nog meer mogelijkheden om bijzondere of belangrijke momenten vast te leggen en met anderen te delen.

Het bedrijf speelt hiermee in op de vraag die er naar het uploaden en delen van video’s is. Uit recent onderzoek van Yahoo! bleek dat meer dan veertig procent van de ondervraagden tussen de 18 en 44 jaar zelf video’s maakt, maar deze video’s niet online met anderen deelt.

Hoewel het uploaden alleen voor Flickr Pro-leden voorbestemd is, kunnen mensen zonder betaald account de video’s wel bekijken. Opvallend is dat de video’s maximaal 90 seconden lang mogen zijn en de maximale grootte van een video bedraagt 150 MB. De dienst zal beschikbaar komen in acht talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Koreaans, Portugees en traditioneel Chinees.

"Video op Flickr is een uitbreiding van wat Flickr wereldwijd reeds doet met meer dan 2 miljard foto’s – in een plek voorzien waar mensen hun dagelijkse momenten uit het leven op kunnen nemen en kunnen delen," aldus Kakul Srivastava, general manager van Flickr. "Digitale media heeft geleid tot het onstaan van een nieuw gedragspatroon in de markt en een toename in het aantal mensen dat korte video’s met bijvoorbeeld de mobiele telefoon maakt."