OnePlus heeft zijn eerste smartphone gepresenteerd. De OnePlus One biedt high-end specificaties tegen een zachte prijs. Het toestel zal in België en Nederland verkocht worden, dat werd vorige week al bevestigd. Het toestel krijgt een adviesprijs van vanaf 269 euro.

Wat specificaties betreft doet de OnePlus One mee met de beste smartphones die momenteel op de markt zijn. Zo beschikt de smartphone over een Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,5 GHz. Ook is er 3GB werkgeheugen en 16 of 64GB opslagcapaciteit. Opvallend genoeg is er geen ondersteuning voor microSD-kaartjes.

De OnePlus One draait op Android, maar dan wel een aangepaste versie ervan. Het gaat om de CyanogenMod, een snelle, lichte en veilige variant op Android. De interface van het besturingssysteem sluit aan bij de platte trend die we tegenwoordig vaak zien.

De camera schiet foto’s in 13 megapixel en heeft de beschikking over zes lenzen en een diafragma van f/2.0. De sensor op de voorkant ondersteunt maximaal 5 megapixels. De accucapaciteit bedraagt 3.100 mAh. Audiobedrijf JBL heeft geholpen bij het ontwerpen van de stereospeakers welke aan de onderkant van het toestel zijn geplaatst.


De behuizing is aan de zijkanten 4,6 millimeter dik, in het midden loopt dat op tot 8,9 millimeter. Met een hoogte en breedte van 152,9 en 75,9 millimeter en een gewicht van 162 gram is de OnePlus One opmerkelijk klein en dun voor een smartphone met een Full HD-scherm van 5,5 inch.

Er is veel aandacht uitgegaan naar het ontwerp van het toestel. Zo benadrukt OnePlus dat de speakergril op de voorkant van andere smartphones uitsteekt of juist hol is, wat respectievelijk lelijk is of ervoor zorgt dat er veel stof in verzamelt. De gril van de OnePlus One is volledig vlak.

De OnePlus One zal in wit en zwart beschikbaar komen in België en Nederland voor een prijs van 269 euro voor de 16GB-versie, de 64GB-variant kost 299 euro. Het toestel komt nog dit kwartaal beschikbaar.