OnePlus is begonnen met de aankondiging van de landen waar de One-smartphone zal worden uitgebracht. Er zullen zestien landen zijn waar de smartphone wordt gelanceerd, de eerste twee landen zijn bekend.

Inmiddels is bekend dat België en Nederland horen bij de eerste landen waar de OnePlus One wordt uitgebracht. Zie onderaan dit artikel de bevestiging van OnePlus.

Onder de gegadigde naties zitten vooralsnog geen België en Nederland, maar wel twee andere Europese landen. Duitsland en Oostenrijk mogen zich alvast opmaken voor de komst van de OnePlus One. De komende tijd zullen er vermoedelijk meer landen bekend worden gemaakt.


OnePlus is een afsplitsing van het Chinese Oppo en is erg open geweest bij de ontwikkeling van de eerste smartphone. Hoewel de telefoon over twee weken wordt onthuld, weten we bijvoorbeeld al een deel van de specificaties van de smartphone die draait op CyanogenMod 11S. OnePlus licht ook toe hoe het tot de keuzes is gekomen.

Zo is al bekend dat de One wordt uitgerust met een Snapdragon 801-chipset waarbij de processor tikt op 2,5 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en de opslagruimte kan 16 of 64GB bedragen. De camera schiet foto’s in 13 megapixel en heeft een f/2.0-diafragma en zes lenzen. De accucapaciteit bedraagt 3.100 mAh. Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch, maar de kleine behuizing moet de telefoon toch handzaam maken.

Misschien nog wel het meest opvallende aan de OnePlus One is de prijs. Het merk belooft een prijs lager dan 350 euro. Dat kan in feite ook 349,99 euro zijn, maar met deze specificaties is dat alsnog indrukwekkend.

Update (12:00)
Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Nederland bij de eerste landen zit.

Update 2 (15:26)
Ook België behoort tot de eerste landen waar de OnePlus One zijn opwachting zal maken, maakte OnePlus zojuist bekend via Facebook.