1 min

Microsoft heeft de zoekfunctie van Windows 8.1 op de schop genomen. Het uitgangspunt van de nieuwe zoekmachine is dat deze een stuk slimmer moet zijn en de menselijke vraagstelling moet snappen. Als je nu aan het zoeken bent, moet je exact weten hoe het object dat je zoekt heet, dat is dadelijk verleden tijd.

Zoeken in Windows bestaat inmiddels al heel lang en de zoekfunctie heeft al veel veranderingen ondergaan, maar de verandering die Microsoft nu gaat doorvoeren zal waarschijnlijk de meeste impact gaan hebben. De zoekfunctie gaat namelijk de menselijke vraagstelling begrijpen. Althans, dat is de bedoeling.

Als voorbeeld geeft Microsoft de zoektekst: "mijn scherm is te helder", waarbij je dan een snelkoppeling naar de scherminstellingen krijgt te zien. Maar de zoekfunctie zal ook teksten als "installeer een printer" en "hoe verwijder ik een applicatie?" begrijpen.

Voor meer informatie over Windows 8.1 lees onze review en natuurlijke onze review van de grote update die recent is verschenen.