1 min

Microsoft heeft op zijn Bing Ads Blog laten weten dat er advertenties zullen worden toegevoegd aan de zoekresultaten van Bing in Windows 8.1. De advertenties worden toegevoegd zodra de definitieve versie van Windows 8.1 verschijnt. Een afbeelding van zo’n advertentie is boven dit artikel te zien.

Het is geen verrassende stap die Microsoft maakt met de zoekfunctionaliteit in Windows 8. Het bedrijf heeft namelijk ook al advertenties toegevoegd aan verschillende standaard Windows 8-apps. Ook hebben ontwikkelaars van apps de mogelijkheid om advertenties toe te voegen aan hun apps, wat een verdienmodel kan worden.

De advertenties zouden zo relevant mogelijk zijn, aldus Microsoft. Waarmee Microsoft waarschijnlijk bedoelt dat de zoektermen worden gebruikt om relevante advertenties te tonen, net zoals in de browserversie van de zoekresultaten.

Microsoft laat verder weten dat adverteerders nu met één simpele advertentiecampagne consumenten kan bereiken via Bing, Yahoo! en de nieuwe zoekfunctionaliteit in Windows 8. Ook kunnen de advertenties worden voorzien van een website preview, site links, locatie en telefoonnummer om een zo volledig mogelijk beeld te bieden.