In de komende weken zal Microsoft mogelijk twee nieuwe Surface-tablets aankondigen. Het gaat om de Surface 3 en Surface mini, van beide producten werd gedacht dat ze niet meer in de winkelschappen zouden belanden.

Microsoft heeft met de Surface Pro 3 (review) misschien wel de beste zakelijke tablet van de markt in het assortiment. Klanten die echter naar iets goedkopers of kleiners op zoek zijn, hebben bij de softwaregigant minder keuze. Zo is er geen kleine tablet en de Surface 2 is inmiddels al een jaar oud.

Binnenkort komt daar volgens bronnen van TK Tech News verandering in, door de lancering van de Surface 3 en Surface mini. Dat er een Surface mini wordt aangekondigd is een opvallende bewering, Microsoft stond eerder dit jaar al op het punt om deze tablet te presenteren en zag daar toen op het laatste moment van af. De softwaregigant had niet voldoende vertrouwen in de kleine tablet, maar zou in de afgelopen maanden nuttige aanpassingen en toevoegingen kunnen hebben doorgevoerd.

Volgens de bronnen zullen beide tablets voor de feestdagen in de winkels liggen, maar of dat ook voor Europa geldt is onduidelijk. Van de Surface mini zal de voorraad in eerste instantie gelimiteerd zijn. De komst van de Surface 3 in oktober is al vaker gepredikt, van de komst van de Surface mini zijn we echter minder zeker.