In de eerste maand heeft Samsung in vergelijking met de voorganger iets meer exemplaren van de Galaxy S5 weten verkopen. CEO J.K. Shin meldt dat er 11 miljoen exemplaren van de Galaxy S5 zijn verkocht.

In de eerste maand na de lancering van de Galaxy S4 (review) werden er 10 miljoen exemplaren verkocht. De Galaxy S5 (review) weet dat record te verbreken met een totaal van 11 miljoen verkochte toestellen. "De verkopen zijn veel beter dan die van de Galaxy S4," meldt J.K. Shin.

Volgens Shin heeft Samsung zich beter voorbereid op de lancering dan destijds het geval was met de Galaxy S4. Zo zijn er meer landen waarin het toestel direct werd aangeboden, alsook meer deals met telecomproviders. Samsung moet het volgens Shin vooral hebben van de verkoop in ontwikkelde landen als Australië, Duitsland en de Verenigde Staten.

De sterke verkoop is goed nieuws voor Samsung. Het Koreaanse bedrijf moest de afgelopen twee kwartalen krimpende financiële cijfers overleggen, wat te danken was aan de mobiele divisie. Samsung’s marges zakten in en consumenten kozen steeds vaker voor goedkopere toestellen. Samsung verloor ook voor het eerst marktaandeel wat betreft de verkoop van smartphones. De goede verkoop van de Galaxy S5 betekent een positieve impuls.