Samsung: “Galaxy S4 ruim 40 miljoen keer verkocht”

In een persconferentie die gisteren plaatsvond verkondigde Samsung’s CEO JK Shin dat de Samsung Galaxy S4 inmiddels meer dan 40 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

De verkoop van de Samsung Galaxy S4 zou volgens geruchten niet zo goed gaan als aanvankelijk werd verwacht. Een daling in koerswaarde van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf eerder dit jaar zou mede te danken zijn aan de naar beneden bijgestelde verwachting van de aandeelhouders omtrent de verkoopresultaten van de Galaxy S4.

Na de lancering van de Samsung Galaxy S4 (review) bijna een half jaar geleden, werden er wereldwijd zo’n 10 miljoen exemplaren verkocht in de eerste maand. Op de persconferentie tegenover Koreaanse media kondigde de mede-CEO van Samsung JK Shin gisteren aan dat de teller momenteel de 40 miljoen exemplaren heeft overschreden.

De verwachting dat de Galaxy S4 niet genoeg zou verschillen met de voorgaande Galaxy S III blijkt niet uit de verkoopcijfers van Samsung. Binnen dezelfde zes maanden waren er namelijk zo’n 30 miljoen exemplaren van de Galaxy S III verkocht. Dit wijst op een verschil in verkoopcijfers van 25 procent, ten gunste van de Galaxy S4.

Een kanttekening die geplaatst kan worden is dat het niet geheel duidelijk is of JK Shin het heeft over het aantal verscheepte exemplaren of het aantal daadwerkelijke verkochte exemplaren. Duidelijk is wel dat de Galaxy S4 een goed verkopende smartphone is, ondanks de meerdere varianten die Samsung van dit type heeft uitgebracht. De Galaxy S4 Mini, Active en Zoom zouden namelijk de verkoopcijfers van de Galaxy S4 kunnen drukken.

Bron:9to5Google