2min

Er werd onlangs beweerd dat we de meest bijzondere eigenschap van de duurdere variant van de HTC One M8 nog niet kennen, mogelijk komt daar vandaag verandering in. Er wordt beweerd dat de smartphone een waterdichte behuizing krijgt, welke is gemaakt van een composiet van aluminium en vloeibare siliconen. Ook de interne hardware wordt verbeterd.

Evan Blass, degene achter het bekende Twitter-account @evleaks werd enigszins denigrerend besproken op de microblogdienst door een manager van HTC. Dat was voor Blass voldoende reden om de beerput open te trekken wat betreft een duurdere variant van de HTC One M8 (review).

Dat HTC met een hoogwaardige versie van de One M8 zal komen is al vaker beweerd. Omdat de HTC One M8 in onze ogen afgezien van de camera weinig echte tekortkomingen heeft, is het interessant om te zien waar de Taiwanese fabrikant nog verder zal innoveren. Het lijkt erop dat de behuizing in ieder geval een punt van aandacht is bij de ontwikkeling.

Met een waterdichte behuizing komt de HTC One M8 Prime op hetzelfde niveau als de Samsung Galaxy S5 (review) en de Sony Xperia Z2 (review), welke beide standaard al waterdicht zijn. De behuizing is gemaakt van Aluminum Silicone Carbide, afgekort AlSiC: een mengsel van aluminium en vloeibare siliconen.

Nog sneller door Snapdragon 805

Ook wordt beweerd dat de Prime-versie is voorzien van een Snapdragon 805-chipset. Deze chipset bestaat onder andere uit een quad-core processor die tikt op 2.5 GHz. Het Quad HD-scherm is 5,5 inch groot en ook is er 3GB werkgeheugen aan boord. Ook wordt het toestel uitgerust met een nieuw type LTE-modem, welke hogere snelheden ondersteunt. Het is echter de vraag of deze modem in alle het internationale model zal worden geplaatst.

Wanneer het toestel aangekondigd wordt en in de winkels zal liggen is onduidelijk. De Snapdragon 805-chipset wordt in het derde kwartaal van 2014 verwacht.