Morgen organiseert Microsoft in New York een persconferentie om nieuwe Surface-producten aan te kondigen. Afgelopen weekend hebben verschillende Amerikaanse media al naar buiten gebracht wat we kunnen verwachten. Microsoft gaat de Surface Pro 3 groter maken en in zes varianten uitbrengen.

Volgens WPCentral zal Microsoft de Surface Pro 3 introduceren in zes varianten, waarbij het verschil zit in de processor, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit. In vergelijking met de Surface Pro 2 (review) zal het scherm een stukje groter worden: in plaats van 10,1 inch zal het scherm van de Surface Pro 3 maar liefst 12 inch groot zijn. Wel zou Microsoft de bezel (rand rond het scherm) kleiner hebben gemaakt. Ook zou Microsoft ervoor hebben gekozen om de fysieke Windows-knop te verplaatsen naar de korte zijde van de tablet.

Ook zullen er nieuwe type- en touch-covers komen, deze covers zijn ook een stukje groter om beter te passen bij het nieuwe formaat. De nieuwe covers komen naar verluidt in het zwart, paars, blauw en rood beschikbaar.

De varianten waarin de Surface Pro 3 waarschijnlijk beschikbaar gaan komen zijn als volgt:

  • Intel Core i3, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit voor 799 dollar
  • Intel Core i5, 4GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit voor 999 dollar
  • Intel Core i5, 8GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit voor 1299 dollar
  • Intel Core i7, 8GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit voor 1549 dollar
  • Intel Core i7, 8GB werkgeheugen en 512GB opslagcapaciteit voor 1949 dollar

Er gaan ook nog steeds geruchten over een Surface mini welke voorzien zal zijn van een 7,5 inch scherm en een ARM-processor, waardoor de tablet dus op Windows RT zal draaien. Deze mini zal mogelijk voor een veel lagere prijs beschikbaar komen, maar is qua gebruik ook enigszins beperkt omdat je er geen desktop-applicaties op kan installeren. De tablet is volledig afhankelijk van de apps uit de Windows Store.

Morgen zal Microsoft de nieuwe Surface-lijn presenteren en kunnen we definitief bevestigen waar het bedrijf voor heeft gekozen.