1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Fairphone heeft bekendgemaakt dat de gelijknamige smartphone toe is aan een tweede lichting, die medio juni in productie wordt genomen. Ook opent het Nederlandse bedrijf vandaag een webshop en bovendien wordt duidelijk dat er in 2015 een nieuwe versie van de verantwoorde telefoon op de planning staat.

De tweede lichting van de eerste Fairphone zal over een krappe maand in productie gaan, en in juli worden uitgeleverd. Er wordt achter de schermen ook hard gewerkt aan een volgende generatie van de meer verantwoorde smartphone, die komt in 2015 beschikbaar.

Vandaag opent Fairphone een eigen webshop waar klanten hun bestellingen voor de originele Fairphone kunnen plaatsen. De tweede levering van dit toestel is al deels uitverkocht, volgens Fairphone staan er 6.400 toestellen in bestelling. Er worden voor de tweede levering 35.000 exemplaren gemaakt.

Fairphone zet zich in voor het gebruik van verantwoorde en conflictvrije materialen, die momenteel afkomstig zijn vanuit Congo. Het geld dat betaald wordt voor de mineralen gaat volgens Fairphone naar de delvers en hun familie, niet naar gewapende militairen.

Ook heeft Fairphone plannen voor het verbeteren van de werkomstandigheden in de fabrieken die gebruikt worden. Zo komt er een welzijnsfonds voor werknemers.