De splitscreenfunctie voor de iPad is niet klaar om op de WWDC-beurs vertoond te worden, beweert een redacteur van The New York Times. Er wordt volgens de krant nog hard aan gewerkt en het is de bedoeling dat de functie de uiteindelijke versie van iOS 8 wel zal halen.

Eerder deze maand werd beweerd dat Apple een splitscreenfunctie voor iOS zou introduceren. Het is onduidelijk of de functionaliteit op iPhones beschikbaar komt, het lijkt aannemelijk dat de iPad in ieder geval hiervan wordt voorzien. De functie zou in ieder geval op de iPad Air in landschapsmode moeten werken.

Volgens Brian Chen van The Wall Street Journal zal Apple de functie tijdens de WWDC-keynote op 2 juni niet tonen omdat de ontwikkeling nog niet ver genoeg is. Met de functie kunnen gebruikers twee applicaties naast elkaar op het scherm weergeven.

Het is waarschijnlijk de bedoeling dat apps ook met elkaar kunnen communiceren en data overdragen. Waarschijnlijk gaat in de ontwikkeling van dit aspect veel tijd kosten omdat dit momenteel nog niet tot de mogelijkheden behoort.

Apple houdt de keynote van de WWDC op maandag 2 juni, de presentatie zal live uitgezonden worden.