2min Devices

‘iPad krijgt ondersteuning meerdere gebruikers en multiwindow’

Volgens bronnen van 9to5Mac gaat Apple eindelijk twee features toevoegen aan de iPad waar gebruikers al jaren om vragen, ondersteuning voor meerdere gebruikers en de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te openen. Apple zou de functies volgende maand willen presenteren tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie, WWDC.

Het zijn features waar wij in onze reviews ook al jaren om vragen, ondersteuning voor meerdere gebruikers op de iPad en de mogelijkheid om meerdere apps tegelijk te openen en naast elkaar te gebruiken. Op Android is dit inmiddels al jaren mogelijk maar Apple neemt zijn tijd ervoor, nu komt er mogelijk toch echt verandering in.

Zeker voor gezinnen met kinderen die één iPad hebben is het best vervelend als kinderen in de mailbox van hun ouders kunnen komen of alle tabbladen van de browser afsluiten die je eigenlijk nog nodig had.

Volgens 9to5Mac is de roep voor ondersteuning van meerdere gebruikers eindelijk aangekomen in Cupertino en gaat Apple de functie toevoegen in iOS 9. Uiteraard heeft Apple nog niets bevestigd en moeten we nog even afwachten of het echt zover komt. Vorig jaar gingen deze geruchten ook, maar toen bleken ze niet te kloppen.

Ook de mogelijkheid om meerdere apps naast elkaar te openen en te gebruiken is een veel gevraagde functie voor de iPad. Ook deze zal worden toegevoegd door Apple. Hierdoor is het straks mogelijk om twee dingen tegelijk te doen op de iPad.

Of de functies ook worden uitgerold naar meer toestellen dan de iPad is niet helemaal duidelijk, ondersteuning voor meerdere gebruikers is eigenlijk alleen handig op de iPad. Twee apps naast elkaar openen kan op de iPhone 6 Plus ook best handig zijn.

Volgens 9to5Mac heeft Apple de functies eigenlijk ontwikkeld voor een iPad Pro met een 12 inch scherm, maar zou het bedrijf nu overwegen de functies breder beschikbaar te maken. Of de iPad Pro nog dit jaar op de markt komt is niet helemaal duidelijk. Er gaan inmiddels al jaren geruchten over, maar het laatste gerucht is dat het product is uitgesteld naar 2016.

Bron:9to5Mac