1 min

Het lijkt erop dat de nieuwe splitscreenfunctie in iOS 9 niet voorbehouden blijft aan alleen de grote iPad Air 2, de kleinere iPad mini 3 krijgt ook de beschikking over de splitscreenfunctie volgens een testscherm in El Capitan. Uiteraard krijgen dan ook nieuwe en nog niet aangekondigde iPads de beschikking over deze functie.

Op dit moment biedt Apple al ondersteuning aan multitasking in iOS, maar hoewel je meerdere apps tegelijk kan uitvoeren, kan je er maar één tegelijk bekijken, met iOS 9 komt daar verandering in. De splitscreenfunctie biedt de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te openen en op die manier kan je dus informatie in twee apps tegelijk bekijken. Dat kan in veel gevallen erg handig zijn, bijvoorbeeld als je informatie wil vergelijken, of een video wil bekijken maar tegelijk aantekeningen wil maken, er zijn legio mogelijkheden te bedenken.

Eerst zou deze splitscreenfunctie alleen beschikbaar komen op de grotere iPad Air 2, maar uit een testscherm van Safari in El Capitan blijkt dat ook de kleinere iPad mini 3 ondersteuning krijgt voor splitscreen.

Verder moet het ook mogelijk worden om informatie of bestanden van de ene naar de andere app te slepen.