1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is een ontwikkelaar gelukt om de eerder gevonden splitscreenfunctionaliteit van iOS 8 functioneel te krijgen. In een video (onderaan dit artikel) is de werking te zien, het is duidelijk dat de ontwikkeling van de functie nog niet is afgerond.

Er gaan al enige tijd geruchten over de komst van directe multitaskmogelijkheden voor iOS 8, in de vorm van een splitscreenmogelijkheid. Na de vrijgave van de eerste bètaversie van het besturingssysteem werden in de code ook fragmenten gevonden die op de komst wijzen. Apple heeft er zelf echter geen woord over losgelaten.

Nu is Steven Troughton-Smith erin geslaagd om de functie deels werkend te krijgen in de iOS-simulator middels een aantal hacks. In de video is te zien dat de Safari-app te schalen is middels een horizontale veeg met twee vingers. Zoals de eerder gevonden code al uitwees kunnen apps in drie formaten geschaald worden.

Uit de video wordt duidelijk dat de ontwikkeling van de functie nog niet voltooid is. De interface schaalt wel mee, maar niet optimaal. Het is tevens niet mogelijk om een tweede app weer te geven, het is ook mogelijk dat de hack slechts deels geslaagd is.

De uiteindelijke versie van iOS 8 wordt in de herfst verwacht. Het is niet te zeggen of de splitscreenfunctie voor die tijd al in een bèta van het besturingssysteem zal verschijnen. Naar verwachting is alleen de grote iPad in staat de functionaliteit te gebruiken.