3min

Asus heeft vandaag op de Computex maar liefst zeven nieuwe tablets aangekondigd, al moeten we twee modellen daarvan eigenlijk omschrijven als uit de kluiten gewassen phablets van 7 en 8 inch. Dit zijn zogenaamde FonePads van Asus, waarmee je dus ook kan bellen. De overige modellen zijn drie MeMO Pads en twee Transformer Pads. Voor alle modellen uit alle series geldt dat deze voorzien zijn van de meest recente Android-versie, 4.4 KitKat.

MeMO Pads

Asus presenteerde vandaag drie MeMO Pads, een van 7 inch en twee van 8 inch. De Asus MeMO Pad 7 (ME176C) en de Asus MeMO Pad 8 (ME181C) zijn eigenlijk identiek, alleen het scherm van laatst genoemde is een inch groter. Beide beschikken over een HD-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, wat een normale resolutie is voor de wat goedkopere tablets. Verder is er een 5 megapixel-camera aanwezig op de achterzijde en een 2 megapixel-camera op de voorzijde. Asus heeft gekozen voor nieuwe quad-core 64bit Intel Atom-chips (Z3745) met een kloksnelheid van 1,83 GHz, dit zijn de allereerste Android-tablets met een 64bit-processor. Hoe snel deze chips precies zijn is onduidelijk. Intel is qua snelheid goed op weg maar de accuduur bleef vooralsnog een beetje achter, Asus meldt op de specificatielijst een accuduur van 9 uur en dat zou betekenen dat Intel ook die horde heeft genomen.


Binnen de MeMO Pad-serie is er ook nog een derde model, dit model heeft wederom een 8 inch-scherm, maar met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels), ook zit er een zwaardere 64bit-processor van Intel in: de Z3580 met een kloksnelheid van 2,3 GHz. De accuduur is gelijk gebleven op 9 uur. Daarnaast heeft Intel LTE (4G) en NFC toegevoegd. De camera’s van 5 en 2 megapixel zijn gelijk gebleven.

Fonepads

Asus presenteerde ook twee nieuwe FonePads, wederom met een 7- en 8 inch-scherm. De resolutie van de schermen is 1280 x 800 pixels. Wederom heeft Asus gekozen voor een Intel-processor, wederom een ander model dan bij de MeMO-Pads. Ditmaal kiest Asus voor de 64bit Intel Atom Z3560, een quadcore-chip met een kloksnelheid van 1,8 GHz. De FonePads bieden helaas geen ondersteuning voor 4G, wel voor 3G. De FonePads zijn eigenlijk geen tablets maar phablets, aangezien je ermee kan bellen.

Transformer Pads

Tot slot brengt Asus nog twee Transformer Pads op de markt, deze modellen beschikken over een 10,1 inch-scherm waarbij het verschil tussen de modellen zit in de schermresolutie. De Asus Transformer Pad (TF103C) beschikt over een resolutie van 1280 x 800 pixels en het duurdere model (TF303CL) over een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Beide modellen zijn voorzien van dezelfde 64bit Intel Atom Z3745 quad-core processor (1,86 GHz), zijn voorzien van stereospeakers en geschikt voor een optioneel te verkrijgen toetsenborddock. Vaak biedt Asus de Transformer Pads ook in een bundel aan samen met het toetsenbord.

Beschikbaarheid

Helaas heeft Asus nog geen informatie over welke modellen in België en Nederland beschikbaar komen en voor welke prijs. Wel staat de internationale lancering gepland voor later deze maand. Mogelijk zien we deze modellen dus al zeer binnenkort in de winkels verschijnen.