Kort na de afloop van de CES van dit jaar komt Asus nog met de aankondiging van een nieuwe budget Android-tablet. De tablet draagt de naam Asus MeMo Pad en is 7-inch, Asus hoopt waarschijnlijk het succes van de Google Nexus 7 te evenaren. Ook deze tablet werd door Asus ontwikkeld maar onder het label van Google.

De Asus MeMo Pad is uitgerust met een 7-inch scherm met een resolutie van 1024×600 pixels. De tablet draait Android 4.1 Jelly Bean en bevat 8 of 16 GB aan opslagcapaciteit. De tablet wordt aangedreven door een 1 GHz VIA WM8950 CPU, een Mali 400 GPU en 1GB werkgeheugen. De tablet is niet geschikt om foto’s mee te maken maar beschikt wel over een 1 Megapixel camera aan de voorzijde voor videobellen.

Asus heeft het modelnummer van zijn nieuwe MeMo Pad niet genoemd maar het is vrij duidelijk dat het hier de ME172V betreft welke een maand geleden al in een GLBenchmark te bewonderen was.

Asus benadrukt overigens ook nog even dat de MeMo Pad een tablet-only product is wat inhoud dat het apparaat geen dock met toetsenbord zal krijgen zoals in de Transformer-serie van het bedrijf. De MeMo Pad zal aan het einde van het eerste kwartaal op de markt verschijnen voor een prijs van 159 euro.