Asus onthult de Padfone Infinity, een volwaardige smartphone en een bijpassend omhulsel van een tablet waar de smartphone in geplaatst kan worden om een tablet te creëren. De Taiwanese fabrikant lanceerde de smartphone/tablet-hybride vandaag op het Mobile World Congress en komt eveneens met de Fonepad, een 7 inch-tablet.

Padfone Infinity

De Padfone Infinity is Asus’ nieuwe 5 inch-smartphone met een 1080p-display, die kan worden gedockt in de 10.1 inch-behuizing. Het gaat dus om een smartphone met Transformer-achtige trekjes. De smartphone draait op de krachtige 1.7GHz Snapdragon 600-processor die we ook in andere nieuwe topmodellen terugzien en heeft 2GB aan RAM. De Padfone is voorzien van Android 4.2 en heeft een 2.400mAh-accu.

De tablet heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een opslagcapaciteit van 32 of 64GB. Verder heeft de Fonepad camera’s met resoluties van 6 en 13 megapixel, LTE-ondersteuning en een 5.000mAh accu.

De Padfone Infinity-combinatie komt in april naar Europa voor een prijs vanaf 999 euro, maar een debuut in Nederland of België is nog onzeker.

Fonepad

Asus komt ook met een monsterlijk grote telefoon, de Fonepad. Deze telefoon heeft een scherm van 7 inch en doet dienst als tablet én smartphone. De Fonepad beschikt over een scherm met een resolutie van 1280 bij 800 en een Intel Atom-chip.

De Asus Fonepad zal 129 euro kosten, maar het is eveneens onduidelijk of dit apparaat in de Nederlandse winkels zal verschijnen.